Info – Sotkamon Syke

Saapuminen Vuokattiin

Bussilla

Linja-autolla Vuokattiin matkustaminen käy helposti tulitpa sitten mistä päin Suomea tahansa. Jopa niin helposti, että bussin kyydissä pääset suoraan festivaalialueelle saakka. Bussipysäkkejä on sijoitettu Vuokatissa laajalle alueelle, joten pääset bussikyydillä aivan haluamasi kohteen ”ovelle”. Katso tarkemmat bussi-aikataulut Matkahuollon sivuilta tai soita numeroon 0200 4000. Myös Onnibus liikennöi etelän Kajaaniin, josta vain n.35 km/n. 25 min Vuokattiin.

Junalla

Junalla festivaalivieraat pääsevät Kajaaniin, noin 35 kilometrin päässä Vuokatista, mistä on puolestaan erinomaiset bussiyhteydet Vuokattiin suoraan rautatieasemalta hotellille / festivaalialueelle vain puolessa tunnissa. Kajaaniin pääsee junalla mistä päin Suomea tahansa. Esimerkiksi Etelä-Suomesta Kajaaniin saapuu päivittäin lähes kymmenen eri junavuoroa. Katso tarkemmat juna-aikataulut VR:n sivuilta.

Omalla autolla

Henkilöautolla Sotkamon Sykkeeseen matkustaminen on helppoa, sillä karttaa katsoessa huomaat festivaalin sijaitsevan keskellä Suomea, eivätkä etäisyydet ole autoilijalle mahdottomia.

• Oulu 190 km

• Kuopio 200 km

• Joensuu 210 km

• Kuusamo 250 km

• Rovaniemi 340 km

• Jyväskylä 340 km

• Vaasa 400 km

• Tampere 480 km

• Helsinki 570 km

• Turku 640 km

Lentäen

Lentäminen on hyvä matkustusvaihtoehto Sotkamon Sykkeeseen. Lähikentältä Kajaanista pääsee kätevästi jatkoyhteyksillä suoraan festivaalialueelle. Finnair lentää Helsingistä Kajaaniin joka päivä. Lento Helsingistä Kajaaniin kestää vain noin tunnin. Lentoasema sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Vuokatista. Valtaosalta lennoilta on suorat bussikuljetukset Vuokattiin, joten festivaaleille saapuminen käy helposti ja nopeasti.

 


Vuokatin alueinfo

Vuokatti on Sotkamon kuntaan kuuluva matkailukeskus- ja taajama-alue, joka sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä Sotkamon keskustasta.

Vuokatti on Sotkamon kunnan matkailu- ja liikuntaelämän keskus. Vuokatti on tunnetaan monipuolisena ja ympärivuotisena matkailukeskuksena. Vuokattia voi hyvällä syyllä kutsua talviurheilun keskukseksi, sillä Vuokatissa on maailman ensimmäinen hiihtoputki sekä lumilautatunneli, jotka mahdollistavat lajien harrastamisen myös kesällä. Vuokatin urheiluopiston ja Katinkullan lomakeskuksen myötä Vuokatissa on myös ainutlaatuisen hyvät sisäharrastemahdollisuudet. Vuokatti on monipuolisin kesät talvet.

Oulun lääniin ja Kainuun maakuntaan kuuluva Sotkamo sijaitsee luonnonkauniilla paikalla, vesistöjen ympäröimänä. Hiukan kuulut hiekkarannat, harjut ja vehreys luovat viihtyisät olosuhteet asumiseen ja lomailuun. Sotkamo on vajaan 11 000 asukkaan kunta, joka on tunnettu luovuudestaan ja monipuolisuudestaan. Sotkamon monipuolisuus perustuu hyviin palveluihin, vapaa-ajanviettomahdollisuuksiin, elinkeinoelämän kehittämiseen sekä kunnan kehittämisaktiivisuuteen.

Matkailu on Sotkamon kunnan tärkein elinkeino, ja se näkyy kunnan jokapäväisessä elämässä. Rekisteröityjä yöpymisvuorokausia on yli 600 000/vuosi. Matkailijoita käy kunnan alueella vuoden aikana noin miljoona, joka päivä keskimäärin 3000 matkailijaa.

Sotkamo on virkeä kunta ja se näkyy erilaisine tapahtumineen, joita järjestetään pitkin vuotta. Liikuntatapahtumat ja kisat ovat osa Sotkamon kuntakuvaa, joista yhtenä esimerkkinä on Sotkamon Jymy ja pesäpallo. Kansallispelimme menestynein joukkue on kantanut usean vuoden ajan Sotkamon nimeä, osaamista ja menestymistä maan ja maailman kartalle. Viihdetapahtumista paikkansa ovat vakiinnuttaneet mm. Winter Open -eli Suomen suurimmat pikkujoulut vuosittain marraskuun lopulla ja Sotkamon Syke festivaali kesäisin. Kuhmon Kamarimusiikki, Kajaanin Runoviikko, Kainuun Musiikkijuhlat ja Suopotkupallon MM-kisat ovat vuosittain toistuvia tapahtumia lähialueilla.

 

Akkreditointi

Sotkamon Sykkeessä työskentelevät median edustajat tarvitsevat akkreditoinnin ennen festivaalille saapumista.

Ota yhteyttä ewo@tdtc.fi

Tapahtuma-alue

Sotkamon Sykkeen vuonna 2016 uudistuva tapahtuma-alue on Vuokatinhovin kauniissa rantamaisemissa, noin 400 m Break Sokos Hotel Vuokatista.

Hotellin osoite on Kidekuja 2, Vuokatti ja festivaalin pääportin osoite on Vuokatinhovintie 15, Vuokatti.

Saapuminen alueelle ja pysäköinti

Pääportilla on rannekkeenvaihtopiste, jossa ennakkoliput vaihdetaan rannekkeisiin.

Alueen pääportti sijaitsee Vuokatinhovin piha-alueen risteyksessä, osoitteessa Vuokatinhovintie 15. Vuokatinhovintie on tapahtuman aikana yksisuuntainen Urheiluopiston suunnasta Vuokatinhoville päin. Omille autoilla saapuvien pysäköinnille on runsaasti tilaa Break Sokos Hotel Vuokatin ja jäähalin väliin jäävällä isolla P-alueella (ns.”vanha Sykealue”). Paikalla on tapahtuman aikana liikenteenohjaus. Sotkamon taksin numero on 0600 398200. Taksitolpan sijainti alueen läheisyydessä ilmoitetaan myöhemmin tarkemmin.

Anniskelu, ruoka ja muu myynti

Alueella on monipuolinen tarjonta aikuiseen makuun, sillä koko alue on K-18. Alueen sisään sijoittuu myös Vuokatinhovin päärakennus, jossa ravintolatilaa noin 400 hengelle ja kakkoslava ”HoviStage” jossa bändejä päälavan roudausvaihtojen aikana. Ruokatarjonta on monipuolista, tarjolla laadukasta ja nopeaa festariruokaa eri hintaluokissa sekä ulkoalueella että Vuokatinhovin ravintolassa. Hotellin ravintolat Amarillo, Kotipizza ja Kippo palvelevat nälkäisiä ja janoisia koko tapahtuman ajan alueen välittömässä läheisyydessä n. 400m pääportilta. Amarillossa viralliset Syke-jatkot molempina iltoina klo 24-04, kuumaa menoa Syke-hengessä tarjoilee DJ Johnny McMetal! Myös jatkoilla K-18 ikäraja, Sykerannekkeella vapaa pääsy.

Alueella on hyvin tilaa erilaisille oheispalveluille ja tuotemyynnille. Alueella myös tatuointistudio Zappi, lisätietoa yrityksestä Zappi.fi Lisäksi alueella myös Kivikylän myyntiautot joista maankuuluja herkkuja koko lauantain ajan.

Omat juomat ja alkoholi

Omien alkoholijuomien tuominen tapahtuma-alueelle on ehdottomasti kielletty.

Alueelle voi tuoda yhden tyhjän tai korkkaamattoman max. 0,5 litran muovisen vesi- tai virvoitusjuomapullon. Tyhjän pullon voi täyttää alueen vesipisteellä maksutta.

Käteinen ja kortit

Festivaalialueella tai hotellissa ei ole käteisautomaattia, joten varaa käteistä mukaan. Lähimmät pankkiautomaatit ovat Vuokatin K-Supermarketilla (noin 1,5 km), S-Market Vuokatilla (noin 2,5 km) ja Sotkamon keskustassa (noin 7 km).

Baareissa, ravintolassa sekä ruokamyynnissä käyvät myös yleisimmät maksukortit. Osa oheismyyntipisteistä voi hyväksyä vain käteisen.

Palvelun sujuvuuden vuoksi toivomme, että varaatte käteistä mukaan, sillä esimerkiksi maksuliikenteen ruuhkautuminen voi aiheuttaa ongelmia korttimaksuissa.

Ensiapu

Alueella on ensiapuryhmä, jolta saa festivaalin aukioloaikojen puitteissa apua.

Liikunta- ja näkörajoitteiset

Saattaja pääsee pyörätuolilla liikkuvan tai näkövammaisen, lipullisen asiakkaan mukana ilmaiseksi sisään. Alueelta löytyy inva-WC. Valitettavasti erillisiä pyörätuolikorokkeita ei ole mahdollista järjestää.

Narikka

Alueen pääportin läheisyydessä sijaitsee valvottu maksullinen narikka.

Pullon- ja tölkinkeräys ja kierrätys

Alueella on merkattuja pullonpalautusastioita, joihin toivomme asiakkaiden laittavan tyhjät pullonsa ja tölkkinsä jolloin ne voidaan asianmukaisesti kierrättää.

Tallennus

Taskukameralla kuvaaminen on alueella sallittua. Kaikenlaisten ammattimaisten järjestelmäkameroiden, video- ja muiden nauhurien tuonti alueelle on kuitenkin kielletty.

Taksi

Sotkamon taksin numero on 0600 398200. Taksitolppa sijaitsee tapahtuma-alueen lähistöllä jäähallin parkkipaikalla (ns.vanha Syke alue)

Tupakointi

Tupakkalain mukaan tupakointi on kielletty tapahtuma-alueen esitysten seuraamiseen tarkoitetuissa tiloissa / alueilla, joissa osallistujat oleskelevat paikoillaan, joten tupakointi on tästä syystä lavan välittömässä läheisyydessä kielletty. Pyydämme yleisöä noudattamaan kanssajuhlijoiden viihtyisyyttä ja rajoittavan tupakoinnin kylteillä sekä järjestyksenvalvojien ohjeilla osoittamille tupakointialueille.

Asusteet

Kaikenlainen koristautuminen on hyvinkin suotavaa, kunhan huomioitte pukeutumisessa asusteidenne turvallisuuden. Esimerkiksi tungoksen keskellä saatatte vahingoittaa kanssajuhlijaa naularannekkeellanne. Festivaalialueen portilla järjestyksenvalvojat tarkastavat asusteenne ja poistavat kaiken vaaralliseksi kokemansa, esimerkiksi juuri naularannekkeet. Käytäthän tervettä maalaisjärkeä pukeutumisessasi. Mikäli järjestyksenvalvoja pyytää sinua poistamaan vaaralliseksi katsomansa asusteet, voi ko. tavarat jättää narikkaan.

Muita kiellettyjä esineitä ovat (terä)aseet, lasipullot, -purkit, sateenvarjot, selfietikut, järjestelmäkamerat, kamerajalustat, nauhurit, alumiinitölkit (pl. anniskelualueelta ostetut juomat). Jätäthän ne narikkaan ennen turvatarkastukseen saapumista, jotta alueelle siirtyminen kävisi mahdollisimman sujuvasti.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA – TEHDÄÄN YHDESSÄ LEPPOISAT FESTARIT  UUDELLA VIIHTYISÄLLÄ TAPAHTUMA-ALUEELLA!